Як відомо в кухні Таїланду відсутня море продуктів звичних російській людині, і присутня величезна кількість незвіданих нам продуктів. Ось саме про те як ці продукти звичні нам знайти в Паттаї я і хочу Вам розповісти сьогодні.
Перше з чим я зіткнулася де купити в Паттаї сир, адже це головний компонент поставки білка в наш організм, і людям займаються спортом він життєво необхідний, відповідь проста його можна купити, але є одне маленьке, але він стоїть за 200 гр. у пачці близько 150 бат, в таких магазинах як Foodmart, Tesco Lotus, BigC, Macro. Але завжди є альтернатива, зробити самим і смачніше і дешеве і більше.
Ділюся своїм досвідом.
Рецепт домашнього сиру
Купуємо в будь-якому з перерахованих вище магазинів сметану за 37 бат., називається вона Alli, і молоко Meiji0% 2 літра.
Робимо закваску, беремо 2 столові ложки сметани, розводимо 100 мл молока і ставимо в темлое місце. Тепле місце в Таїланді це балконі, температура за вікном рідко опускається нижче позначки +30°-С. Залишаємо закваску приблизно на 12-16 годин. Молоко, що залишилося в холодильник не прибираємо, він нам знадобиться трохи пізніше.
Після того як наша закваска скисла, можна продовжувати...
Виливаємо в ємність побільше молоко і завкаску, змішуємо і виставляємо ще на 10-16 годин на той самий балкон. Коли сирна закваска буде готова, вона перетвориться в кисле молоко, злегка густу масу, ось цього ми і добивалися з вами весь цей час.
Тепер все готово для того що б відокремити сироватку від нашого сиру. Робимо водяну баню, ставимо в неї ємність з готовою закваскою і нагріваємо на варильної панелі, або, наприклад, як у мене в мультиварці, після того, як вода закипіла в каструлі, сироватка починає відділяється приблизно за 1-2 хвилини. Важливо в цьому моменті не переварити, інакше сир буде з гірчинкою, що не благотворно позначиться на його смак. Знімаємо з водяній бані. Беремо заздалегідь подготовленое сито, кладемо в нього марлю і виливаємо отриману масу, зав'язуємо марлю і підвішуємо, для того що б сироватка повністю скла і у нас вийшов смачний і розсипчастий сир.
З двох літрів молока у мене виходить приблизно від 500 до 1 кг сиру. З молоком я не эксперементирую, так як я перепробувала всі сорти молока в Паттайї і найбільш смачний сир виходить саме з цього молока. Так само я пробувала зробити закваску не з сметани, а з натурального йогурту, можу сказати про те, що смак вийшов з гірчинкою, а тому мій вибір припав на сметану саме цієї фірми.
Продовження огляду продуктів в Таїланді слід.
Експерементуйте і діліться зі мною Вашим досвідом, для мене це дуже Важливо. Буду вдячна за коментарі.
Завжди Ваша,
Вікторія Прутковских.
Comments
Post a Comment