Skip to main content

Хуа Хін – смачно і не дорого. Частина перша..

Хуа Хін – смачно і не дорого. Частина перша..


Доброго часу доби, мої постійні читачі і мандрівники. Як я писала раніше, мої шляхи-доріжки завели в прекрасний Хуа Хін. Сонячне місто омивається океаном, так люб'язно прийняв мою сім'ю в свої теплі обійми. Це місто просто створене для спокійної і умиротвореної життя. Сюди як бджілки на мед злітаються люди похилого віку, сім'ї з дітками, любителі проводити час у шумі прибою і засмагати на найчистіших пляжах. Це не мегаполіс Бангкок і не столиця розпусти Паттайя, це королівський курорт Хуа Хін.


Рибний ринок Чат-чай


Сьогодні я розповім вам про їжу. Про найсмачніший і по суті корисному для життєдіяльності проведення часу. Їжа у всьому Таїланді це величезний асортимент страв з усього що є в холодильнику. Починаючи листочками китайського лимонника і закінчуючи величезними свинними тушами, вообщем всеїдний тайський народ ніколи не пропаде від браку коакого одного інгредієнта. І найголовніше, всі страви приправлені червоним палаючим перцем. Мої тайські друзі їдять цей продукт за обидві щоки в кожній трапезі, правда мною помічено, що і заїдають вони його рисом з такою ж ретельністю. Коли я прошу страви не гострі, ті ж доброзичливці кажуть, що це зовсім трохи перчене і, що у них дітки їдять це з 5 років. Після того як я вкушаю сее страву, з вух починає валить пар, а з рота вогонь, і стаю я живим доказом, що гнедишашие дракони таки були.

Самим мною улюбленим місцем для м'ясоїдної задоволення я вважаю рибні ринки, і Хуа Хін не став винятком. З ранку по раніше, але не як у нас в 5-6 годин з позаранку, а в районі 8 годин ми поїхали на рибний ринок Хуа Хін під назвою ChatChaiMarket. Працює він з ранку і до 2-3 години по полудні. Там ми знайшли все найсмачніше для правильного, і головне, білкового сніданку. Вся морська живність дивилась на нас своїми мокрими і свіжими поглядами і прямо таки просилася в сумку для покупок. Дуже важливо купувати саме живих мешканців, від цього залежить не тільки смак , але і подальше здоров'я. Ціни на цьому базарі дешевше ніж на Наклуа в Паттайя.


6031557__1_ (700x400, 126Kb)


Приблизні ціни на морських мешканців в Хуа Хіне

Всі ціни вказую за 1 кг. Величезні креветки від 180-270 бат, краби від 320-450 бат, кальмари по 35-40 бат, мідії по 80 бат, устриці від 100-150 бат, гребінець по 220 бат. Все це лише невеликий список того, що ви зможете купити на рибному базарі, і саме головне все це вам приготують прямо на місці. Якщо хто не знав, тайці вдома практично не готують, вся їжа відбувається на вулиці або на нічних базарах. Це дуже зручно. Тільки великі родини готують вдома, так мені мої друзі тайці пояснили. І так повернемося до морським гадам.


Поруч з лотками продавців живим товаром є мангальщики, це такі міні лотки з палаючими мангалами або каструлями, де вам приготують ваші морські делікатеси. Гребінці я просто обожнюю з часником та олією, вони в раковину додають всі інгредієнти і смажать на грилі. Пальчики оближете , я після першого ж разу закохалася в це блюдо. Креветки теж на грилі смажать, а ось крабів варять і додають якусь зелень для аромату. Раджу всім крабові клішні і кальмара під гострим соусом.... Не перелічити всіх страв, які варто порообовать, але намагатися треба.


6031557_rinok_ribnii2 (640x427, 275Kb)


Там же вам приготують смажений рис з крабовим м'ясом, яйцем, зеленню і помідорами. Куди ж тайці без рису. Він для них як хліб один.


Ось І я закінчила першу частину свого смачного огляду по Хау Хін. Слідкуйте за моїми новинами у моєму блозі.


6031557_rinok_ribnii3 (700x525, 209Kb)


6031557_IMG_0559 (393x700, 200Kb)6031557_IMG_0557 (393x700, 186Kb)6031557_IMG_0556 (393x700, 187Kb)


Завжди Ваша,


Вікторія Прутковских.



Comments

Popular posts from this blog

Як вибрати гідролат.

Як вибрати гідролат. Всім привіт! Напевно, багато з вас чули про гідролата, а деякі думають, що це запашна вода. Але це не так, гідролат це зовсім інше. Як правильно вибрати гидрполат і чим він корисний? Можна використовувати в якості тоніка для обличчя, правильний гідролат не повинен сушити шкіру і після нього не повинно бути відчуття стягнутості і неприємних відчуттів. Його можна використовувати як спрей для обличчя, особливо в жаркий час року, він освіжає і тонізує шкіру. але стежте, що б у нього не було різкого запаху. Він чудово діє на шкіру в якості скрабу, в нього можна додавати мед і кави. Тоді до очищення пір, додатися і поживні речовини. Гідролати можна використовувати як водну фазу для домашніх косметичних кремів. Але кожен його вид підходить для певного типу шкіри, тому будь ті обережні, що б не нашкодити собі. Непогано буде додати гідролат у спрей для волосся, після миття голови нанесіть на волосся гідролат, краще брати рослин, а не ягід, він не обтяжує волосся. Як бачите,

Депресія: поганий настрій чи хвороба?.

Депресія: поганий настрій чи хвороба?. Приветики всім моїм читачам. Сьогодні слово піде про те як нам у цьому світі жити, таким рожевим і пухнастим душках? Слово «депресія» настільки щільно увійшло в лексикон сучасних людей, що їм почали називати практично будь-які перепади в настрої. А деякі підозрілі лиця будь-який прояв затяжний смутку вважають депресією, малюючи в своїй уяві діагнози, які потребують лікування. Депресія хвороба, а не тимчасова туга У сучасній клінічній психології під терміном «депресія» мається на увазі захворювання, яке має конкретні симптоми. У їх числі знаходяться: · стійке зниження настрою, яке спостерігається протягом певного періоду · ангедония втрата здатності відчувати радість від тих речей, які її раніше приносили · порушення в розумових процесах, поява безлічі негативних думок, песимізм, який раніше не був властивим для людини · загальмованість рухових рухів. Депресія може бути не тільки самостійним захворюванням, але і виступат

Властивості ефірних масел.

Властивості ефірних масел. Всім привіт! Впевнена, всі чули про таке ефірному маслі, як м'ята. Це універсальний засіб для краси нашої шкіри! Якщо у вас жирна шкіра, ефірне масло м'яти очистить пори, усуває зайвий жир. Ваше обличчя не буде негарно блищати. Допоможе боротися з прищами, воно підсушує шкіру, може навіть прибрати деякі сліди вугрової висипки. А якщо додати в эфирку ще й масло баобаба, то прищі вас не будуть турбувати ще довго. Олія м'яти прибере будь-яке запалення і подразнення на шкірі, до того ж ще й освіжить її. Ви будете відчувати приємний холодок. Чудово покращує колір обличчя. Особа знову стане здоровим і матовим. Якщо у вас шкіра стала в'янути, виглядає втомленою, м'ята поверне їй колишню красу. Допомагає відновити баланс води шкіри, запобігає від пересушування. Вона навіть допоможе прибрати опік шкіри після сонця. Олія м'яти можна додавати в будь-які косметичні засоби, включаючи і маски для волосся. не дивлячись на те, що воно підсушує, все од