Здрастуйте, мої читачки блогу. Ця стаття присвячена тим, хто дотримується ПП і стежить за своєю фігурою. У ній ми поговоримо про те, чи може бути корисним хліб. Це один з найпопулярніших продуктів, який ми їмо кожен день. Без нього важко уявити повноцінний раціон здорової людини.
Все частіше можна почути про те, що хліб шкідливий для нашого організму та його варто виключити з раціону. Чи це Так? В якійсь мірі це твердження вірне. Але, воно відноситься лише до виробів, які не несуть ніякої користі, так як в їх складі крім борошна і дріжджів нічого корисного немає.
Не весь хліб шкідливий для нашої фігури. Існує безліч різновидів даного продукту. Всі вони відрізняються складом і харчовою цінністю. Чи знаєте ви, що в «корисному» хлібі містяться різні вітаміни і елементи, харчові волокна, білки, а також вуглеводи. Все це необхідно для нашого організму.
Якщо ви будете з'їдати 1-2 шматочки бездріжджового хліба з висівками, злаками і іншими корисними добавками, то це піде на користь здоров'ю. При правильному плануванні раціону ваша фігура буде залишатися в чудовому стані.
Багато дієтологи радять включати в свій раціон бездріжджовий хліб із житнього борошна і з різними добавками. Краще всього вживати цей продукт з ранку. Тоді він зарядить вас необхідною енергією.
Як вибрати корисний хліб
Відразу зазначу той факт, що звичайний хліб, який продається в кожному магазині, купувати не варто. Краще віддайте перевагу виробам із житнього, кукурудзяного або якісної пшеничного борошна. Також дуже корисний хліб з висівками.
Якщо ви любите злаки, то вам напевно сподобається злаковий хліб: з насінням льону або гарбуза, насіння і т. д. Варто звертати увагу і на інші інгредієнти продукту. Дуже важливо, щоб в ньому не було дріжджів і шкідливих речовин. Мука повинна бути грубого помелу.
Корисний хліб злегка твердуватий на дотик. Він не схожий на батон і при натисканні добре зберігає форму. На продукті не повинно бути ніяких дефектів: тріщин, чорного нагару, цвілі і т. д.
Рецепт корисного хліба з висівками і злаками
Якщо ви не хочете купувати хліб у магазині, то приготуйте його самі. Домашній хлібець дуже корисний, смачний і ароматний. Для його приготування знадобляться такі інгредієнти:
· хмельова закваска
·- 500 мл води
· сіль, цукор
· насіння льону, висівки, злаки, насіння і т. д. по 50-70 г
· масло оливи, кукурудзяна олія або будь-яке інше 2-3 ложки
· житнє борошно до 700 р.
Хліб це важлива складова нашого раціону! Тому відмовлятися від нього не варто. Просто замініть білий хліб житній, з висівками або домашній. До швидких зустрічей, мої дорогі читачки.
Завжди Ваша,
Вікторія Прутковских.
Comments
Post a Comment