В Тайланді сири коштують дуже дорого, а мої улюблені дуже його люблять, от і довелося мені знаходити рецепти домашнього Адигейського сиру в надрах інтернету, не відкладаючи ні на хвилину я вирішила зробити його в той день.
Рецепт Адигейського сиру
Інгредієнти, які знадобляться
·- Молоко 2 літра
·- Натуральний йогурт 200 гр
·- Лимонний сік 20-30 мл, але можна і без нього
Нагріваємо молоко до температури 90-95°З і знімаємо з вогню. Додаємо в нього натуральний йогурт і ретельно перемішуємо, у вас повинен початися процес згортання молока,не перестаючи помішуйте закваску.
Якщо згортається молоко погано, як у мене іноді це буває, то додайте в закваску лимонного соку, процес почнеться негайно, протягом хвилини все згорнеться, пластівці почнуть осідати на дні, а сироватка відокремляться від молока. Сироватка повинна бути на поверхні жовтого-зеленуватого кольору,це означає що молоко відокремилося від сироватки повністю і тепер наш сир можна переливати в сито і поставити під прес. Переливаємо, накриваємо тарілочкою і ставимо зверху вантаж, у мене це трьох літровий контейнер з водою.
Залишаємо на 10-12 годин стікати. Після чого прибираємо наш сир в холодильник приблизно на добу. Сир вийшов дуже смачним та натуральним. Для любителів ПП рецептів, це иделаьное блюдо, натуральне і корисне.
Діліться зі мною своїм досвідом, буду рада почути як у Вас вийшов адигейський сир.
Завжди Ваша,
Вікторія Прутковских.
Comments
Post a Comment