Додрого часу доби, всім шанувальникам мого блогу для подорожуючих. Продовжуємо знайомиться з країнами Інду-Китаю. Як тільки не називають Бутан місце щасливих людей, царство громового дракона, остання Шангрі-ла. Але все це тільки назви маленької держави, яке сховалося в Гімалаях. Для туристів країна стала відкритою зовсім недавно якихось 30 років тому. Потрапляючи сюди, ти як би повністю отгораживаешься від навколишнього світу. Час тут явно йде повільніше, а життя знаходить гармонію і сенс. Місцеві жителі ходять у традиційному одязі, на вулицях всюди видніються дзонги і буддистські храми. Що ж робити туристові в Бутані?
Список досить простий:
· здійснювати паломництво до святині буддизму
· милуватися місцевими екзотичними пейзажами
· підніматися в гори
· зайнятися рафтингом
· а якщо хочете поправити здоров'я тибетська медицина і сучасні спа-курорти до послуг приїжджих.
В стліце Бутану (місто Тхімпху) є аеропорт, але приземляються там тільки тибетські і місцеві літаки. Тож добиратися до країни досить проблематично і того ж дорого. До слова сказати, залізниці там теж немає.
Але якщо все складеться і Ви нарешті перетнете кордон, то в обов'язковому порядку потрібно:
· побувати в Гнізді тигриці (це монастир, який знаходиться на висоті 900 метрів, прямо на вершині скелі)
· помилуватися горою, на якій живе покровитель країни Громовий дракон
· придбати маленький шматочок «ятра» (вовняна тканина), за повір'ями вона приносить щастя
· постріляти з лука (це національне розвага)
· не побоятися піти в парк Сактен, в якому живе снігова людина.
Переміщатися по країні самостійно практично нереально. Для цього має бути спеціальний дозвіл. Туристи, під керівництвом гіда, групками оглядають місцеві визначні пам'ятки.
Правила поведінки в Бутані:
· в країні категорично заборонено палити
· розгулювати по вулиці у відкритій і виизвающей одязі заборонено
· приїжджим можна заходити не в усі храми
· у розмовах не можна висловлювати незадоволення королем або ображати місцеву релігію.
Що стосується національної кухні, то потрібно врахувати, що всі страви тут рясно приправляють перцем чилі, а чай подають з сіллю і маслом. В іншому раціон складається з червоного (високогірного) рису, злаків, молока, сиру, м'яса. А на десерт можете не розраховувати. Максимум, що можуть запропонувати місцеві це рисовий хмиз з медом.
І пару слів про погоду навіть влітку в деяких районах Бутану температура не піднімається вище +10…+15 градусів, так що не забудьте теплі речі!
Завжди Ваша,
Вікторія Прутковских.
Comments
Post a Comment