Доброго часу доби, мої постійні читачі і мандрівники. Як я писала раніше, мої шляхи-доріжки завели в прекрасний Хуа Хін. Сонячне місто омивається океаном, так люб'язно прийняв мою сім'ю в свої теплі обійми. Це місто просто створене для спокійної і умиротвореної життя. Сюди як бджілки на мед злітаються люди похилого віку, сім'ї з дітками, любителі проводити час у шумі прибою і засмагати на найчистіших пляжах. Це не мегаполіс Бангкок і не столиця розпусти Паттайя, це королівський курорт Хуа Хін.
Рибний ринок Чат-чай
Сьогодні я розповім вам про їжу. Про найсмачніший і по суті корисному для життєдіяльності проведення часу. Їжа у всьому Таїланді це величезний асортимент страв з усього що є в холодильнику. Починаючи листочками китайського лимонника і закінчуючи величезними свинними тушами, вообщем всеїдний тайський народ ніколи не пропаде від браку коакого одного інгредієнта. І найголовніше, всі страви приправлені червоним палаючим перцем. Мої тайські друзі їдять цей продукт за обидві щоки в кожній трапезі, правда мною помічено, що і заїдають вони його рисом з такою ж ретельністю. Коли я прошу страви не гострі, ті ж доброзичливці кажуть, що це зовсім трохи перчене і, що у них дітки їдять це з 5 років. Після того як я вкушаю сее страву, з вух починає валить пар, а з рота вогонь, і стаю я живим доказом, що гнедишашие дракони таки були.
Самим мною улюбленим місцем для м'ясоїдної задоволення я вважаю рибні ринки, і Хуа Хін не став винятком. З ранку по раніше, але не як у нас в 5-6 годин з позаранку, а в районі 8 годин ми поїхали на рибний ринок Хуа Хін під назвою ChatChaiMarket. Працює він з ранку і до 2-3 години по полудні. Там ми знайшли все найсмачніше для правильного, і головне, білкового сніданку. Вся морська живність дивилась на нас своїми мокрими і свіжими поглядами і прямо таки просилася в сумку для покупок. Дуже важливо купувати саме живих мешканців, від цього залежить не тільки смак , але і подальше здоров'я. Ціни на цьому базарі дешевше ніж на Наклуа в Паттайя.
Приблизні ціни на морських мешканців в Хуа Хіне
Всі ціни вказую за 1 кг. Величезні креветки від 180-270 бат, краби від 320-450 бат, кальмари по 35-40 бат, мідії по 80 бат, устриці від 100-150 бат, гребінець по 220 бат. Все це лише невеликий список того, що ви зможете купити на рибному базарі, і саме головне все це вам приготують прямо на місці. Якщо хто не знав, тайці вдома практично не готують, вся їжа відбувається на вулиці або на нічних базарах. Це дуже зручно. Тільки великі родини готують вдома, так мені мої друзі тайці пояснили. І так повернемося до морським гадам.
Поруч з лотками продавців живим товаром є мангальщики, це такі міні лотки з палаючими мангалами або каструлями, де вам приготують ваші морські делікатеси. Гребінці я просто обожнюю з часником та олією, вони в раковину додають всі інгредієнти і смажать на грилі. Пальчики оближете , я після першого ж разу закохалася в це блюдо. Креветки теж на грилі смажать, а ось крабів варять і додають якусь зелень для аромату. Раджу всім крабові клішні і кальмара під гострим соусом.... Не перелічити всіх страв, які варто порообовать, але намагатися треба.
Там же вам приготують смажений рис з крабовим м'ясом, яйцем, зеленню і помідорами. Куди ж тайці без рису. Він для них як хліб один.
Ось І я закінчила першу частину свого смачного огляду по Хау Хін. Слідкуйте за моїми новинами у моєму блозі.
Завжди Ваша,
Вікторія Прутковских.
Comments
Post a Comment